Vesti

Džez i bluz festival u Zvečanu

Sedmi internacionalni "North City-Jazz i Blues" festival biće održan od petog do sedmog juna u Domu kulture u Zvečanu. U tri Festivalske večeri publici će se, ove godine, predstaviti osam izuzetnih sastava: KM Gitar Kvartet (Srbija), Sajprus Big Band (Kipar), Džez sens (Srbija), Bozilo Trio (Francuska), Oleg Čali Hemond Trio (Grčka), Point Blank (Srbija), Butman Kvartet (Rusija) i Del Arno Bend (Srbija). Član organizacionog tima, Ljubiša Baščarević, kaže da je prošlogodišnji festival, zbog određenih tehničkih prepreka, održan u novembru mesecu i da se već ove godine festival vraća u kolosek i organizuje u proleće. “Ove godine vraćamo se u stari termin održavanja festivala, a to je prva nedelja juna, kao i u stare prostorije, odnosno u Dom kulture u Zvečanu”, rekao je Baščarević za Kontakt plus radio. Pored glavnog programa postoje i prateći, tako da će svake večeri, nakon koncerata u Domu kulture, u kafeu Dolčevita biti organizovan džem sešn. Cena ulaznica je 250 dinara.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017