Vesti

I pored plaćenih računa Srbi bez struje?

I pored toga što su platili račune u iznosu od 26 evra po domaćinstvu i pristali na dalje plaćanje utrošene električne energije, srpske sredine na Kosovu i Metohiji i dalje su pod režimom višečasovnih restrikcija struje. Portparol KEK-a, Viktor Bužolja, tvrdi da su restrikcije neophodne bez obzira na plaćanje struje jer su zbog visoke potrošnje veoma česti kvarovi na celom Kosovu. Meštani Lapljeg sela, kod Prištine, od sinoć su bez struje. Bužolja kaže da ekipe rade na otklanjanu kvara. “Ekipe su bile i sinoć na terenu i očekuje se da svakog trenutka kvar bude otklonjen”, kazao je Bužolja. On dodaje da, iako su skoro u svim srpskim sredinama meštani platili račun u iznosu od 26 evra i potpisali ugovore, svaka sredina spada u jednu od tri kategorije prema kojima se određuje režim restrikcija.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017