Vesti

Za novog glavnog i odgovornog urednika KIM radija izabran Goran Avramović

Zbog novih obaveza u Republičkoj radio difuznoj agenciji za čijeg člana je izabran, Živojin Rakočević, dosadašnji glavni i ogovorni urednik KIM radija i Glasa Juga podneo je danas ostavku na tu funkciju. Rakočević je dužnost glavnog i odgovornog urednika KIM radija obavljao od decembra 2000. godine. On kaže da je najviše srećan zbog toga što se za vreme provedeno u ovoj instituciji nikome ništa nije dogodilo, i da za njega i većinu zaposlenih, to predstavlja period intenzivnog i ubrzanog učenja koji je brojnim novinarima na KIM radiju omogućio da ostanu u poslu i napreduju u različitim žanrovima. “Bilo je raznoraznih neprijatnih situacija i niko od mojih novinara, ljudi koje sam slao na teren i sa kojima sam radio, nije stradao. Zbog toga sam najsrećniji”, rekao je Rakočević. On kaže da mu je vizija bila da KIM radio, kao mali javni servis napreduje, menja, svedoči i da nakon propasti sistema 1999, jednim delom uspostavi novi sistem, podigne novi profesionalni standard i proširi, pre svega, unutrašnju slobodu odlučivanja u razlikovanju istine od laži. “Sa pomanjkanjem opštih sloboda i većine ljudskih prava, unutar jedne grupe, uglavnom mladih ljudi, razvio se snažan osećaj da se, bar u jednom segmentu života, ostvari sloboda i da se izađe, makar idejno, iz nametnutog geta i njegove atmosfere”, rekao je Rakočević. Za novog glavnog i odgovornog urednika KIM radija i TV produkcije Glas Juga izabran je Goran Avramović, dosadašnji tehnički urednik, a za njegovog zamenika i urednika informativnog programa novinarka Marijana Simić.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017