Vesti

Planira se rekonstrukcija puta Donja Budriga - Parteš

Uz odobren projekat iz Nacionalnog investicionog plana za tekuću godinu u gnjilanskoj opštini planira se rekonstrukcija puta Donja Budriga - Parteš u dužini od 3 km, javlja Laser radio. Ovaj put povezuje tri srpska sela u ovoj opštini i to Pasjane, Donju Budrigu i Parteš. Predsednik Opštine Gnjilane Predrag Stojković kaže da će uz koordinaciju Ministarstva za KiM uskoro biti raspisan tender za izvođače radova. “Mi smo u kontaktu sa Ministarstvom za KiM, sa odeljenjem koje se pavi infrastrukturom. Potrebno je da se formira tenderska komisija koja će da dodeli određeni deo puta nekoj firmi koja ispunjava tenderske uslove. ” Zbog određene procedure koja se mora ispoštovati Stojković kaže da trenutno ne zna kada bi rekonstrukcija puta mogla početi. “Mi smo uputili zahtev, ali sada predstoji određena procedura koja se mora ispoštovati. Od njih očekujemo dalja uputstva, ” kaže Stojković. Za rekonstrukciju ovog puta odobreno je 2. 653.000 din iz NIP-a, a zbog nedovoljno novca realizacija nekoliko projekata planiranih za K. Pomoravlje odložena je do daljnjeg.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017