Vesti

Radnici “Kosmet prevoza” počeli celodnevnu blokadu puta u K. Mitrovici

Posle višednevnih polučasovnih blokada puta Kosovska Mitrovica-Zvečan, radnici "Kosmetprevoza" iz Kosovske Mitrovice blokirali su jutros put u Kosovskoj Mitrovici na dve lokacije, kako bi zabranili autobusima “Kolašin prevoza” da kreću sa stanica u Kosovskoj Mitrovici. Prema rečima predsednika štrajkačkog odbora Dragana Živkovića radnici će put u blokadi držati do pola sata iza ponoći. “Imamo dve blokade, prva je u Kolašinskoj ulici kako bi se sprečili međugradski polasci Kolašin prevoza, a druga je na skretanju kod Banjske u mestu Balaban, gde zaustavljamo kombi prevoznike koji nemaju dozvolu za rad. Do sada je vraćeno oko 20 kombi prevoznika koji rade bez dozvole. ” Živković kaže da su oni za putnike koji su bili u ovim autobusima obezbedili prevoz do mesta do kojih su oni išli. “Putnici zbog ovoga ne treba da trpe, mi smo za njih obezbedili prevoz, kao ni drugi prevoznici koji rade legalno. Autobusi “Kolašin prevoza” iz Banjske, iz Leška i Žerovnice, autobusi “Raška prevoza” nesmetano prolaze. Mi zabranjujemo prevoz samo autobusima “Kolašin prevoza” iz Zubinog Potoka i kombi prevoznicima koji rade bez dozvole. ” Radnici "Kosmetprevoza" traže da se poništi registracija spornih polazaka autobusa "Kolašin prevoza" iz Kosovske Mitrovice na međugradskim linijama, jer su mesta i vreme njihovih polazaka isti kao i njihovi, kao i ukidanje linija kombi prevoznika koji rade bez dozvole. Dodaje da će se sa celodnevnim protestima nastaviti sve do ispunjenja njihovih zahteva.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017