Vesti

H. Tači: Članstvo u MMF-u otvara mnoge mogućnosti za stanovnike Kosova

Premijer Kosova Hašim Tači zvanično je danas potvrdio da je Kosovu ponuđeno članstvo u Međunarodnom monetarnom fondu. “Ponudom za članstvo u MMF-u Kosovu su otvorene mnoge mogućnosti ali ovom odlukom dolazi i ozbiljna odgovornost” kazao je premijer Tači, na konferenciji za novinare održanoj u Prištini. “Republika Kosovo sada je član MMF-a, međunarodne organizacije koja pomaže ekonomski razvoj različitih nacija sveta. Sa članstvom u MMF-u Kosovo će dobiti šansu da postane deo globalnih ekonomskih zbivanja. Ovo otvara nove mogućnosti za Kosovo ali donosi i veću odgovornost”, kazao je kosovski premijer. Tači je rekao da Kosovo, kao i svi njegovi stanovnici, pozdravlja ponudu Međunarodnog monetarnog fonda. “Država Kosovo i narod Kosova se raduju partnerstvu sa najvećim medjunarodnim fondom i zajedno ćemo postići velike uspehe. Naš narod je preživeo teška vremena ali nijednom nije izgubio nadu da u državi Kosovo može sebi da stvori ekonomsku perspektivu. Sada smo član MMF-a imamo sve uslove da ljudima obezbedimo ekonomsku sigurnost, nova radna mesta i budućnost”, rekao je Tači. Izvršni odbor Međunarodnog monetarnog fonda potvrdio je juče glasanje svog Odbora guvernera da se Kosovo primi u članstvo te svetske finansijske intitucije.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017