Vesti

Iz trezora Rudarskog kombinata “Trepča” nestalo srebro u vrednosti od 50 000 evra

Iz trezora Rudarskog kombinata “Trepča”, u Zvečanu, nestalo je srebro, čija je vrednost procenjena na oko 50.000 evra. Portparol Kosovske policijske službe, Arber Beka, navodi da je u vezi pljačke uhapšen kosovski Srbin Ž. M. kome je određen pritvor, dok je više lica privedeno na informativni razgovor. ”Uviđajem je utvrđeno da vrata sefa nisu bila obijena i da je pristup u trezor imalo šest lica. Kao osumnjičenog za rađu i sa naređenjem javnog tužioca policija je uhapsila jednog Srbina. Javni tužilac i istražna jedinica još rade na slučaju, ’’ kazao je Beka. Slučaj nestanka ovog materijala ustanovljen je juče vanrednim popisom u trezoru gde nije bilo znakova nasilnog ulaska. Generalni direktor Rudarskog kombinata Trepča, Jovan Dinkić, izjavio je da su radnici koji su bili zaduženi za čuvanje trezora i nihovi neposredni rukovodioci suspendovani i da je protiv njih podignut disciplinski postupak. ”Rukovodstvo je suspendovano i smenjeno, postavljeni su novi ljudi i postavljanjem novih poslovođa trezora uvešćemo i još neke dodatne izmene u celoj organizaciji. Činjenica je da je pristup trezoru imao ograničen broj lica, a ključ od glavnog trezora imao je samo jedan čovek tako da bi istraga vrlo brzo trebala da pronađe počinioca. Reč je o srebrnom materijalu dobijenom iz elektrolize srebra čija je vrednost veoma visoka s obzirom da se radi o 159 kilograma”, dodao je Dinkić.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018