Vesti

Brđani: Bez dogovora sa EULEX-om

Predstavnici Srba iz naselja Brđani nisu danas postigli dogovor sa predstavnicima EULEX-a o započinjanju radova na obnovi svojih kuća u ovom delu severnog dela Kosovske Mitrovice, tako da su nastavili sa protestima. Predstavnik Srba, Siniša Lazić istakao je da nikakav konstruktivan predlog nije dobijen od predstavnika EULEX-a i naglasio da su se predstavnici misije EU na Kosovu proglasili nenadležnim, što Srbi ocenjuju kao nespremnost na saradnju. EULEX je i danas upotrebio suzavac kako bi rasterao Srbe koji su se uputili prema liniji koja ih razdvaja od Albanaca koji rade na rekonstrukciji kuća u naselju Brđani u severnom delu Kosovske Mitrovice. Povređenih nije bilo, a protest je završen nešto pre podneva.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017