Vesti

Brđani: Bez dogovora sa EULEX-om

Predstavnici Srba iz naselja Brđani nisu danas postigli dogovor sa predstavnicima EULEX-a o započinjanju radova na obnovi svojih kuća u ovom delu severnog dela Kosovske Mitrovice, tako da su nastavili sa protestima. Predstavnik Srba, Siniša Lazić istakao je da nikakav konstruktivan predlog nije dobijen od predstavnika EULEX-a i naglasio da su se predstavnici misije EU na Kosovu proglasili nenadležnim, što Srbi ocenjuju kao nespremnost na saradnju. EULEX je i danas upotrebio suzavac kako bi rasterao Srbe koji su se uputili prema liniji koja ih razdvaja od Albanaca koji rade na rekonstrukciji kuća u naselju Brđani u severnom delu Kosovske Mitrovice. Povređenih nije bilo, a protest je završen nešto pre podneva.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018