Vesti

Demolirane srpske kuće u Babljaku

Nepoznati počinioci demolirali su desetak srpskih kuća u selu Babljak, u opštini Uroševac, saznaje KIM radio. Miodrag Tomić iz Bbljaka kazao je za KIM radio da su vrata i prozori na kućama polomljeni, kao i da su nepoznata lica ukrala sve što je imalo neku vrednost. ”Demolirano je više od sedam kuća. I moja i bratova kuća su oštećene, skoro kompletno uništene. Vrata i prozori polomljeni, a u nekim kućama puštena je voda i poplavljeno sve. Skoro sve u kući je razbijeno. Okačeni su lonci i šerpe svuda po kući. Zbog loše bezbednosne situacije, ja trenutno ne živim u toj kući, a ni susedi, čije su kuće demolirane. Odmah sam pozvao policiju” kaže Tomic. On dodaje da iako pojedini Srbi ne žive više u Babljaku redovno obilaze svoje kuće i imanja. U Babljaku trenutno živi 10-ak Srba.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017