Vesti

Demolirane srpske kuće u Babljaku

Nepoznati počinioci demolirali su desetak srpskih kuća u selu Babljak, u opštini Uroševac, saznaje KIM radio. Miodrag Tomić iz Bbljaka kazao je za KIM radio da su vrata i prozori na kućama polomljeni, kao i da su nepoznata lica ukrala sve što je imalo neku vrednost. ”Demolirano je više od sedam kuća. I moja i bratova kuća su oštećene, skoro kompletno uništene. Vrata i prozori polomljeni, a u nekim kućama puštena je voda i poplavljeno sve. Skoro sve u kući je razbijeno. Okačeni su lonci i šerpe svuda po kući. Zbog loše bezbednosne situacije, ja trenutno ne živim u toj kući, a ni susedi, čije su kuće demolirane. Odmah sam pozvao policiju” kaže Tomic. On dodaje da iako pojedini Srbi ne žive više u Babljaku redovno obilaze svoje kuće i imanja. U Babljaku trenutno živi 10-ak Srba.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018