Vesti

Z. Mihajlović: Rad u iznajmljenim prostorijama najveći problem lokalne samouprave u Štrpcu

Lokalna samouprava u Štrpcu radi u iznajmljenim prostorijama i to predstavlja jedan od većih problema u njenom funkcionisanju. Zvonko Mihajlović, predsednik SO Štrpce, izjavio je za Radio Klokot da je funkcionisanje svih opštinskih službi otežano, zbog neadekvatnih uslova za rad. “Imamo problema jer je zgrada opštine uzurpirana od strane Albanaca posle 1999. godine i mi radimo u iznajmljenoj prostoriji. U ovoj zgradi imamo nekoliko prostorija ali moramo da plaćamo kiriju, koja mesečno iznosi 1 000 evra. Opština ne može da funkcioniše na nivou na kome bi trebalo, jer su uslovi za rad izuzetno loši”, kazao je Mihajlović. On navodi da, iako opština ima jedan mali deo svojih prihoda, to nije dovoljno pa je primorana da se oslanja na sredstva iz budzeta Republike Srbije. ” Što se tiče većih infrastrukturnih projekata moramo da se oslanjamo na sredstva iz budzeta, koja su nedovoljna. Ideja i predloga ima ali ih je teško realizovati”, dodaje Mihajlović.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017