Vesti

Gračanica: Obeležen Dan predškolske ustanove Đurđevak

Prigodnim kulturno-umetničkim programom danas je u Domu kulture u Gračanici obeležena slava predškolske ustanove Đurđevak. Deca iz Gračanice, Lapljeg Sela, Čaglavice i ostalih srpskih sredina na centarlnom Kosovu pripremili su program za svoje drugove, vaspitače i roditelje. Sala Doma kulture u Gračanici bila je danas mala da primi sve zainteresovane. Direktorica obdaništa Dobrila Janković obećala je bolje dane za svu decu Đurđevka. Bez lažne skromnosti uradili smo mnogo. Imamo decu, obdaništa odeljenja u Brnjici, Preocu, Lapljem Selu, Sušici i Gračanici. Objekat u Gračanici smo u potpunosti opremili. Krenuli smo gotovo od nule. Uzornim radom i požrtvovanjem svih zaposlenih u Đurđevku danas imamo divnu i pametnu decu i objekte kojima se nemogu pohvaliti ni mnogi drugi gradovi a deca zahvaljujući opremljenosti tih objekata počinju da uče informatiku i ulaze u tajne savremene komunikacije”, rekla je otvarajući svečanost u Gračanici Dobrila Janković. Na manifestaciji organizovanoj povodom proslave dana predškolske ustanove “Đurđevak” bili su prisutni predstavnici ministarstva prosvete Vlade Republike Srbije, predstavnici opštine Priština i druge zvanice.Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
  • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018