Vesti

Gračanica: Obeležen Dan predškolske ustanove Đurđevak

Prigodnim kulturno-umetničkim programom danas je u Domu kulture u Gračanici obeležena slava predškolske ustanove Đurđevak. Deca iz Gračanice, Lapljeg Sela, Čaglavice i ostalih srpskih sredina na centarlnom Kosovu pripremili su program za svoje drugove, vaspitače i roditelje. Sala Doma kulture u Gračanici bila je danas mala da primi sve zainteresovane. Direktorica obdaništa Dobrila Janković obećala je bolje dane za svu decu Đurđevka. Bez lažne skromnosti uradili smo mnogo. Imamo decu, obdaništa odeljenja u Brnjici, Preocu, Lapljem Selu, Sušici i Gračanici. Objekat u Gračanici smo u potpunosti opremili. Krenuli smo gotovo od nule. Uzornim radom i požrtvovanjem svih zaposlenih u Đurđevku danas imamo divnu i pametnu decu i objekte kojima se nemogu pohvaliti ni mnogi drugi gradovi a deca zahvaljujući opremljenosti tih objekata počinju da uče informatiku i ulaze u tajne savremene komunikacije”, rekla je otvarajući svečanost u Gračanici Dobrila Janković. Na manifestaciji organizovanoj povodom proslave dana predškolske ustanove “Đurđevak” bili su prisutni predstavnici ministarstva prosvete Vlade Republike Srbije, predstavnici opštine Priština i druge zvanice.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017