Vesti

Proslava Đurđevdana na Gori

Vođeni parolom “Gde god da si, na Đurđevdan u Gori da si“ svake godine na danasnji dan, Goranci iz cele Srbije i regiona proslavljaju za njih najvažniji dan i praznik Đurđevdan. Sve je posvećeno običajima, danas se oblače nošnje, a sa svih strana čuje se muzika koja sve okupljene poziva u tradicionalnio goranskooro. Za devojke i mladiće to je prilika za upoznavanje, pa je brak često i rezultat susreta koji se ovde dogodi. Zbog loše ekonomske situacije većina Goranaca u potrazi za boljim životom se odselila iz ovog kraja pa je najveća želja preostalih da se svi oni koji su otisli vrate u svoje kuće. Đurđevdanske svečanosti protiču bez ikakvih problema uz pojačano obezbeđenje KPS-a i turskog kontigenta KFOR-a.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017