Vesti

Ministarstvo zdravlja Kosova potvrdilo da nema svinjskog gripa

U prištinskoj bolnici umrla je žena, koja se prošle noći požalila na simptome karakteristične za novu vrstu svinjskog gripa. Žena je početkom sedmice doputovala iz Švajcarske. Na konferenciji za novinare koju je tim povodom održalo Ministarstvo zdravlja Kosova, rečeno je da bojazni od svinjskog gripa još uvek nema i da je žena preminula od upale pluća. Skender Beriša, medijski savetnik u Ministarstvu zdravlja Kosova izjavio je KIM radiju da se očekuju kompletni rezultati analize, koji će konačno utvrditi da li je reč o svinjskom gripu ili ne. “ Žena je preminula od upale pluća, mi smo do sada uradili dve analize, ostalo je da se uradi još jedna, kako bi konačno potvrdili da za sada, na Kosovu, nema svinjskog gripa. Sve neophodne mere su do sada preduzete, obaveštena je policija, situacija je za sada pod kontrolom“, kazao je Beriša. Preminula žena je 27 -godišnja Albanka iz okoline Vitine koja je krajem aprila doputovala iz Švajcarseke. Iz Ministarstva zdravlja Kosova apeluju na sve građane da ne šire paniku, jer za sada nema opasnosti od pandemije.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017