Vesti

Ministarstvo zdravlja Kosova potvrdilo da nema svinjskog gripa

U prištinskoj bolnici umrla je žena, koja se prošle noći požalila na simptome karakteristične za novu vrstu svinjskog gripa. Žena je početkom sedmice doputovala iz Švajcarske. Na konferenciji za novinare koju je tim povodom održalo Ministarstvo zdravlja Kosova, rečeno je da bojazni od svinjskog gripa još uvek nema i da je žena preminula od upale pluća. Skender Beriša, medijski savetnik u Ministarstvu zdravlja Kosova izjavio je KIM radiju da se očekuju kompletni rezultati analize, koji će konačno utvrditi da li je reč o svinjskom gripu ili ne. “ Žena je preminula od upale pluća, mi smo do sada uradili dve analize, ostalo je da se uradi još jedna, kako bi konačno potvrdili da za sada, na Kosovu, nema svinjskog gripa. Sve neophodne mere su do sada preduzete, obaveštena je policija, situacija je za sada pod kontrolom“, kazao je Beriša. Preminula žena je 27 -godišnja Albanka iz okoline Vitine koja je krajem aprila doputovala iz Švajcarseke. Iz Ministarstva zdravlja Kosova apeluju na sve građane da ne šire paniku, jer za sada nema opasnosti od pandemije.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018