Vesti

Još tri sela u Kosovskom Pomoravlju bez struje. U Šilovu sutra protest

Radnici KEK-a su jutros uz asistenciju KFOR-a i KPS policije presekli visokonaponski dovod struje za Pasjane tako da je najveće srpsko selo u Kosovskom Pomoravlju ostalo bez struje. U Pasjanu živi oko 3000 Srba. Radnici KEK-a su juče takođe bez najave skidanjem žica sa dalekovoda isključili selo Donja Budriga i deo sela Parteš u gnjilanskoj opštini, javlja radio Laser. Predsednik Opštine Gnjilane, Predrag Stojković, je izjavio da je za sutra u Šilovu zakazan protest Srba iz Kosovskog Pomoravlja. ”Predstavnici Opština i svih ostalih struktura dogovorili su se juče na sastanku da se uputi pismo predsedniku, premijeru i vladi Republike Srbije da ih obavestimo o trenutnom stanju sa električnom energijom, " kazao je Stojković. On je naglasio da će sva srpska sela u gnjilanskoj opštini ostati bez struje. U gnjilanskoj opštini je bez električne energije oko 10 hiljada Srba a KEK ne popusta pred svojim stavovima oko potpisivanja ugovora dok meštani srpskih sela traže garanciju da se stari dug neće naplaćivati.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018