Vesti

Još tri sela u Kosovskom Pomoravlju bez struje. U Šilovu sutra protest

Radnici KEK-a su jutros uz asistenciju KFOR-a i KPS policije presekli visokonaponski dovod struje za Pasjane tako da je najveće srpsko selo u Kosovskom Pomoravlju ostalo bez struje. U Pasjanu živi oko 3000 Srba. Radnici KEK-a su juče takođe bez najave skidanjem žica sa dalekovoda isključili selo Donja Budriga i deo sela Parteš u gnjilanskoj opštini, javlja radio Laser. Predsednik Opštine Gnjilane, Predrag Stojković, je izjavio da je za sutra u Šilovu zakazan protest Srba iz Kosovskog Pomoravlja. ”Predstavnici Opština i svih ostalih struktura dogovorili su se juče na sastanku da se uputi pismo predsedniku, premijeru i vladi Republike Srbije da ih obavestimo o trenutnom stanju sa električnom energijom, " kazao je Stojković. On je naglasio da će sva srpska sela u gnjilanskoj opštini ostati bez struje. U gnjilanskoj opštini je bez električne energije oko 10 hiljada Srba a KEK ne popusta pred svojim stavovima oko potpisivanja ugovora dok meštani srpskih sela traže garanciju da se stari dug neće naplaćivati.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017