Vesti

Zgrada Vlade Kosova evakuisana posle dojave o podmetnutoj bombi

Zgrada Vlade Kosova evakuisana je danas posle informacije da je na šestom spratu Vlade podmetnuta bomba, saznaje KIM radio. KPS policija je prema saznanjima KIM radija jutros oko 9 časova primila preko, za sada nepoznate e-mail, adrese dojavu da su u zgradi Vlade Kosova kao i u njenoj blizini podmetnute bombe. Portparol KPS policije Arber Beka izjavio je za KIM radio da je nakon evakuacije osoblja Vlade i pretrage zgrade utvrđeno da je dojava bila lažna. „ KPS policija je izvršila uviđaj. Jedinica za eksplozivne naprave je pretražila ceo teren. Evakuisali smo osoblje Vlade i nismo pronašli ništa sumnjivo“, rekao je Beka KIM radiju. Policija je, po rečima portparola KPS-a, sa iste e-mail adrese dobila informaciju da je u još jednoj zgradi u neposrednohj blizini Vlade podmetnuta bomba ali se i ta prijava ispostavila kao lažna. On nije želeo da otkriva sa koje adrese je dojava upućena navodeći da je to deo istrage.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018