Vesti

Zgrada Vlade Kosova evakuisana posle dojave o podmetnutoj bombi

Zgrada Vlade Kosova evakuisana je danas posle informacije da je na šestom spratu Vlade podmetnuta bomba, saznaje KIM radio. KPS policija je prema saznanjima KIM radija jutros oko 9 časova primila preko, za sada nepoznate e-mail, adrese dojavu da su u zgradi Vlade Kosova kao i u njenoj blizini podmetnute bombe. Portparol KPS policije Arber Beka izjavio je za KIM radio da je nakon evakuacije osoblja Vlade i pretrage zgrade utvrđeno da je dojava bila lažna. „ KPS policija je izvršila uviđaj. Jedinica za eksplozivne naprave je pretražila ceo teren. Evakuisali smo osoblje Vlade i nismo pronašli ništa sumnjivo“, rekao je Beka KIM radiju. Policija je, po rečima portparola KPS-a, sa iste e-mail adrese dobila informaciju da je u još jednoj zgradi u neposrednohj blizini Vlade podmetnuta bomba ali se i ta prijava ispostavila kao lažna. On nije želeo da otkriva sa koje adrese je dojava upućena navodeći da je to deo istrage.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017