Vesti

Z. Mihajlović: KEK je veštačka tvorevina nastala uzurpacijom EPS-a

Zvonko Mihajlović, predsednik Opštine Štrpce, izjavio je danas da niko iz Kosovske elektro-energetske korporacije nije kontaktirao lokalnu samoupravu Sirinićke Župe, u vezi plaćanja struje i potpisivanja ugovora. Mihajlović navodi da će se zbog sve učestalijih restrikcija struje održati vanredna sednica Skupštine Opštine. "Zaista neznamo o kakvim ugovorima je reč, ono što ja znam to je da je KEK veštačka tvorevina koja je stvorena uzurpacijom EPS-a i jedini koga je prepoznajem je EPS, " izjavio je Mihajlović Klokot radiju. Isključenje struje je vid pritiska kako da bi se kasnije lakše izvršilo potpisivanje ugovora i naplata. Mi ćemo održati vanrednu sednicu Skupštine Opštine i zauzeti jasan stav. Ja ću da zastupam mišljenje da nema nikakvih aranžmana i da nema potpisivanja ugovora sa KEK-om, " dodaje Mihajlović. Snabdevanje elektricnom energijom u ovo delu Kosova je loša već 10 godina. Pored 10 do 12 hiljada Srba koji žive u Sirinićkoj Župi problem sa strujom imaju hoteli i turistički objekti SKI centra Brezovica.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018