Vesti

Gnjilane: Dogovor Srba sa KEK-om nema odobrenje lokalnih vlasti

Predstavnici lokalne vlasti u gnjilanskoj opštini kažu da je dogovor, koji su pojedina sela u ovoj opštini napravila sa KEK-om nepovoljan za srpsku zajednicu. Predsednik opštine Gnjilane, Predrag Stojković, kazao je za Radio Laser iz Pasjana da nije dobro što pojedina sela u gnjilanskoj opštini donose odluke o sklapanju ugovora sa KEK-om, bez saglasnosti lokalnih vlasti i da opština ne podržava takve dogovore. “Moram da naglasim da je to odluka meštana, da se sklopi dogovor sa KEK-om. Srpska zajednica nije za takav dogovor”, kazao je Stojković. On navodi da je najveći problem nedefinisanje otplate dugovanja prema KEK-u. ”Skrenuli smo pažnju na to da bez čvrstih garancija, odnosno pisanog dokumenta o tome da se stari dug ne plati, nećemo potpisati ugovore. Meštani su uprkos tome, potpisali ugovor u kome nije najasnije definisano da li će morati da plate stari dug. Meštani koji potpisuju takve ugovore mogu se naći u jako nezgodnoj situaciji. Sinoć je u Koretištu održan sastanak i ljudi žele da plate struju ukoliko stari dug ne treba da se plati”, kazao je Stojković. Predstavnici KEK-a obavestili su meštane Koretišta da će im struja u toku današnjeg dana biti isključena ukoliko ne plate račun u iznosu od 26 evra po domaćinstvu. A u Gornjem Kuscu radnici KEK su nakon plaćanja paušala počeli sa očitavanjem brojila. Sela u gnjilanskoj opštini kojima nije isključena struja imaju rigorozne restricije električne energije pa u toku dana struju imaju samo tri sata.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017