Vesti

Gnjilane: Dogovor Srba sa KEK-om nema odobrenje lokalnih vlasti

Predstavnici lokalne vlasti u gnjilanskoj opštini kažu da je dogovor, koji su pojedina sela u ovoj opštini napravila sa KEK-om nepovoljan za srpsku zajednicu. Predsednik opštine Gnjilane, Predrag Stojković, kazao je za Radio Laser iz Pasjana da nije dobro što pojedina sela u gnjilanskoj opštini donose odluke o sklapanju ugovora sa KEK-om, bez saglasnosti lokalnih vlasti i da opština ne podržava takve dogovore. “Moram da naglasim da je to odluka meštana, da se sklopi dogovor sa KEK-om. Srpska zajednica nije za takav dogovor”, kazao je Stojković. On navodi da je najveći problem nedefinisanje otplate dugovanja prema KEK-u. ”Skrenuli smo pažnju na to da bez čvrstih garancija, odnosno pisanog dokumenta o tome da se stari dug ne plati, nećemo potpisati ugovore. Meštani su uprkos tome, potpisali ugovor u kome nije najasnije definisano da li će morati da plate stari dug. Meštani koji potpisuju takve ugovore mogu se naći u jako nezgodnoj situaciji. Sinoć je u Koretištu održan sastanak i ljudi žele da plate struju ukoliko stari dug ne treba da se plati”, kazao je Stojković. Predstavnici KEK-a obavestili su meštane Koretišta da će im struja u toku današnjeg dana biti isključena ukoliko ne plate račun u iznosu od 26 evra po domaćinstvu. A u Gornjem Kuscu radnici KEK su nakon plaćanja paušala počeli sa očitavanjem brojila. Sela u gnjilanskoj opštini kojima nije isključena struja imaju rigorozne restricije električne energije pa u toku dana struju imaju samo tri sata.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018