Vesti

Meštani jednog dela Goraždevca dobili struju

Posle 11 dana bez električne energije, jednom delu Goraždevca, kod Peći, uključena je struja, dok su meštani drugog dela ovog metohijskog sela i dalje u mraku. I meštani Brestovika i dalje nemaju struju. Šef lokalne podkancelarije za zajednice, Slobodan Petrović, rekao je za Radio Goraždevac da dalja uključenja zavise od plaćanja računa u iznosu od 26 evra po domaćinstvu. “Uplata još uvek traje, tako da se u najskorije vreme očekuje da će i ostali korisnici dobiti struju”, kaže Petrović. I meštani povratničkog sela Brestovik, u kome živi oko tridesetak porodica, nemaju struju. Meštani ovog sela platili su račune ali radnici KEK-a još uvek nisu uključili električnu energiju. Predstavnik sela, Miodrag Dašić, kaže da se vrši veliki pritisak na preostale meštane kako bi se što pre odselili. “Samo tokom jučerašnjeg dana dolazilo je više od 20 Albanaca sa ponudama za kupovinu zemlje. Albanci misle da će isključenjem struje, da nas nateraju da jeftino prodamo svoja imanja”, kazao je Dašić. Pored Brestovika i Goraždevca, sa elektromreže su bila isključena i sela u Osojanskoj dolini, kao i Belo Polje kod Peći ali su posle plaćanja paušala ova sela dobila struju.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017