Vesti

Ukoliko se nastavi sa sprečavanjem izgradnje kuća u Brđanima, Euleks će i dalje delovati suzavcem

Predstavnici Euleksa deluju u podršci kosovske policije i u koordinaciji sa Kforom, radi očuvanja javnog reda i kako bi bila sprečena dalja eskalacija nasilja u Brđanima, poručeno je danas iz misije Evropske unije povodom najnovijih incidenata u Brđjanima. Portparol Euleksa, Kristofer Lamafalusi kazao je za KIM radio da očekuje da obe zajednice, putem pregovora, nađu mirno rešenje. „Ovde smo da bi zaštitili pravo ljudi na povratak, ukoliko bi Srbi pokušali da se vrate, Euleks bi reagovao na isti način i upotrebio iste mere zaštite. Obe zajednice trebaju da pokušaju da pronađu mirno rešenje, kroz pregovore. Ukoliko ponovo bude pokušaja da se spreči izgradnja kuća, Euleks će i dalje, kao do sada, delovati suzavcem“, istakao je Lamfalusi. Euleks poziva obe zajednice, i srpsku i albansku, na uzdržanost i navodi da ovo pitanje mogu rešiti samo obe strane putem pregovora i dijaloga. Podsetimo, jedan od predstavnika Srba iz naselja Brđani, Siniša Lazić, povređen je danas, tokom protesta Srba u ovom mestu, kada je intervenisala policija Euleksa.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017