Vesti

M. Todorović: Srbija treba da uloži veći napor za rešavanje problema sa strujom

Meštanima sela Gornje Kusce i Stanišor, u Gnjilanskoj opštini, nakon postignutog dogovora sa KEK-om uključena je struja. Predsednik mesne zajednice Gornje Kusce, Ranko Makić, kaže da sa KEK-om nisu potpisivani nikakvi ugovori, već da je dogovoreno isključivo paušalno plaćanje stuje u iznosu od 26 evra za predhodna dva meseca. “O ugovorima nije bilo reči. Potpisivanje ugovora je lična stvar pojedinca. Za sada nema nikakvih prisiljavanja za potpisivanje”, rekao je Makić, u izjavi za Laser radio iz Pasjana. Meštani Gornjeg Kusca i Stanišora bili su bez struje pet dana, a KEK je za danas najavio isključenja svih ostalih sela, u opštini Gnjilane, koja nisu postigla nikakav dogovor za plaćanje električne energije. Predsednik Skupštine opštine Gnjilane, dr Milorad Todorović, kaže da kroz kolektivno i paušalno plaćanje struje KEK pokušava da na bilo koji način uvede srpsku zajednicu u sistem plaćanja struje. “Sve one koji odbiju da plaćaju struju KEK će smatrati ilegalnim potrošačima i uz asistenciju policije bice isključivani sa električne mreže”, kazao je Todorović. On napominje da bi Vlada Srbije trebalo ozbiljnije da pristupi rešavanju problema električne energije na Kosovu i Metohiji. “Iz prostog razloga što su termoelektrane na KiM državna svojina i interes, država treba da uloži više napora za rešavanje ovog problema”, rekao je Todorović, za Laser radio. KEK, međutim, ne popušta u svojim stavovima, a sve veći broj meštana i sela u Kosovsko pomoravskom kraju prihvata da paušalno plati stuju.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017