Vesti

Žarko Joksimovic: Novinarstvo na KiM podeljeno na srpsko i albansko

Predsednik Udruženja društva novinara Kosova i Metohije, Žarko Joksimović, kaže da je novinarstvo, kao i sve sfere društva na Kosovu i Metohiji, podeljeno na albansko i srpsko. On je povodom svetskog dana slobode medija rekao da se po pitanju profesionalnog odnosa, prema temi o kojoj se piše, ne mogu pohvaliti ni Srbi ni Albanci. “U albanskim medijima još uvek su prisutni recidivi sedamnesto martovskog rezona koji se ogledaju u tekstovima punih mržnje. Vrlo malo ima korektnih i profesionalnih komentara“, rekao je Joksimović. Joksimović dodaje da je međunarodna zajednica, kao i proteklih godina, ravnodusna prema problemima koji prate medije na Kosovu. “Inicijative koje smo mi kao društvo novinara Kosova i Metohije inicirali oko stvaranja televizije postale su povod mnogima da profitiraju na račun te ideje“, kaže Joksimović. On kaže da sve ono što se radi na poboljšanju kvaliteta programa jesu konkretne ideje pojedinaca i kao primer naveo KOSMA mrežu.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017