Vesti

Žarko Joksimovic: Novinarstvo na KiM podeljeno na srpsko i albansko

Predsednik Udruženja društva novinara Kosova i Metohije, Žarko Joksimović, kaže da je novinarstvo, kao i sve sfere društva na Kosovu i Metohiji, podeljeno na albansko i srpsko. On je povodom svetskog dana slobode medija rekao da se po pitanju profesionalnog odnosa, prema temi o kojoj se piše, ne mogu pohvaliti ni Srbi ni Albanci. “U albanskim medijima još uvek su prisutni recidivi sedamnesto martovskog rezona koji se ogledaju u tekstovima punih mržnje. Vrlo malo ima korektnih i profesionalnih komentara“, rekao je Joksimović. Joksimović dodaje da je međunarodna zajednica, kao i proteklih godina, ravnodusna prema problemima koji prate medije na Kosovu. “Inicijative koje smo mi kao društvo novinara Kosova i Metohije inicirali oko stvaranja televizije postale su povod mnogima da profitiraju na račun te ideje“, kaže Joksimović. On kaže da sve ono što se radi na poboljšanju kvaliteta programa jesu konkretne ideje pojedinaca i kao primer naveo KOSMA mrežu.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018