Vesti

A. Beka: Odluka o nevažnosti dokumenata iz Srbije stavljena van snage

Nekoliko desetina Srba se proteklih dana žalilo lokalnim vlastima u Kosovskom Pomoravlju da im je kosovska policija oduzela vozačka dokumenta izdata u Srbiji, javlja Laser radio. Predsednik opštine Gnjilane Predrag Stojković smatra da je ovaj čin još jedan vid pritiska na Srbe. “Na žalost u poslednje vreme pritisci su sve češći i sve veći. Pored toga što su nam isključili struju sada nam oduzimaju i vozačke dozvole za šta nemaju pravo ni po kom osnovu. Uzimaju čak i dozvole koje su ljudi stekli i pre bombardovanja, tako da u tim vozačkim dozvolama mora da piše SUP Gnjilane. ” Portparol KPS Arber Beka je kazao da je upoznat sa slučajem oduzimanja dokumenata, ali kaže da je odluka o nevažnosti vozačkih isprava izdatih u Srbiji od juče stavljena van snage. “Znam da je bilo nekoliko konfiskovanja ranije, ali to se više neće događati, osim ukoliko se desi da nešto drugo ne bude u redu. ” Srbi iz Kosovskog Pomoravlja kojima su dokumenta oduzeta imaju sudske prijave za prekršaj, ostaje da se vidi hoće li sud uvaži to što je odluka o nevažnosti dokumenata iz Srbije stavljena van snage.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018