Vesti

A. Beka: Odluka o nevažnosti dokumenata iz Srbije stavljena van snage

Nekoliko desetina Srba se proteklih dana žalilo lokalnim vlastima u Kosovskom Pomoravlju da im je kosovska policija oduzela vozačka dokumenta izdata u Srbiji, javlja Laser radio. Predsednik opštine Gnjilane Predrag Stojković smatra da je ovaj čin još jedan vid pritiska na Srbe. “Na žalost u poslednje vreme pritisci su sve češći i sve veći. Pored toga što su nam isključili struju sada nam oduzimaju i vozačke dozvole za šta nemaju pravo ni po kom osnovu. Uzimaju čak i dozvole koje su ljudi stekli i pre bombardovanja, tako da u tim vozačkim dozvolama mora da piše SUP Gnjilane. ” Portparol KPS Arber Beka je kazao da je upoznat sa slučajem oduzimanja dokumenata, ali kaže da je odluka o nevažnosti vozačkih isprava izdatih u Srbiji od juče stavljena van snage. “Znam da je bilo nekoliko konfiskovanja ranije, ali to se više neće događati, osim ukoliko se desi da nešto drugo ne bude u redu. ” Srbi iz Kosovskog Pomoravlja kojima su dokumenta oduzeta imaju sudske prijave za prekršaj, ostaje da se vidi hoće li sud uvaži to što je odluka o nevažnosti dokumenata iz Srbije stavljena van snage.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017