Vesti

Meštani Grnčara i Vrbovca dobili struju

Posle potpisivanja kolektivnih ugovora i plaćanja paušala u iznosu od 26 evra po domaćinstvu, meštanima Vrbovca i Grnčara u vitinskoj opštini juče je uključena struja. Direktor lokalne kancelarije za zajednice, Saša Marinković, izjavio je za Radio Klokot da su se meštani ovih sela sami organizovali i prikupili potrebnu svotu, odnosno 26 evra po domaćinstvu, kako bi platili paušal za mesec april. ”Meštani Grnčara i Vrbovca su, posle tri dana bez struje, juče dobili električnu energiju. Struju su dobili nakon što su platili paušal i potpisali ugovore o plaćanju struju”, Marinković dodaje da je najveća zabuna bila oko potpisivanja ugovora, a da je na kraju odlučeno da se potpišu kolektivni ugovori. “I predstavnici sela Grnčar i predstavnici sela Vrbovac potpisali su kolektivni ugovor”, kazao je Marinković. Podsetimo, Vrbovcu i Grnčaru je isključena struja u utorak, a u ova dva sela živi nešto više od 1 500 stanovnika.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017