Vesti

Žitelji K. Pomoravlja najavljuju protest zbog struje

U sedištu Kosovsko-pomoravskog okruga u Šilovu održan je sastanak predsednika opština svih opština ovog regiona i načelnika okruga na kome se raspravljalo o trenutnoj situaciji sa električnom energijom u Kosovskom Pomoravlju, javlja Laser radio iz Pasjana. Načelnik kosovsko-pomoravskog okruga Daragan Nikolić izjavio je da je na sastanku doneta odluka da se zatraži prijem kod predsednika Tadića da bi se dobile smernice u vezi sa rešavanjem problema sa električnom energijom. ”Zatražićemo prijem kod predsednika Tadića, a takođe će biti organizovan i protest meštana Kosovskog Pomoravlja za sledeću nedelju. ” U Kosovskom Pomoravlju bez struje je preko 10.000 ljudi.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017