Vesti

Brđani: Pripadnici EULEX-a i danas reagovali suzavcem i šok bombama

U naselju Brdjani kod Kosovske Mitrovice pripadnici EULEX policije su danas opet upotrebili šok bombe i suzavac kako bi sprečili grupu Srba da priđe tzv. “žutoj liniji” u kojoj se nalaze albanske kuće, saznaje KIM radio. Žitelji Brđana se svakodnevno okupljaju u znak protesta povodom početka obnove albanskih kuća koje se, kako kažu nalaze u delu grada koji pripada severnom delu Kosovske Mitrovice i čiju obnovu oni žele da zaustave. Na liniji razdvajanja nalaze se transporteri EULEX policije, a u gradu je primetno pojačano prisustvo KFOR-a. Portparol KPS policije za ovaj region Besim Hoti je u izjavi za KIM radio je kazao da je policija bila primorana da upotrebi suzavac, kako bi sprečila grupu koja je krenula u pravcu kuća koje se grade. “Policija je morala da reaguje, jer je grupa od četrdesetak mladića krenula u pravcu gde se nalaze kuće na kojima se vrše radovi. ” Prema nezvaničnim najavama povratnike Albance bi danas trebalo da obiđe predsednik opštine Kosovska Mitrovica Bajram Redžepi.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017