Vesti

Gnjilane: Srbi za plaćanje struje

Na današnjoj sednici Skupštine opštine Gnjilane predstavnici Srba su izrazili zabrinutost zbog postojećeg problema sa električnom energijom. Oni su problem sa strujom okarakterisali kao diskriminaciju kosovskih institucija prema srpskoj zajednici na celoj teritoriji KiM i tom prilikom doneli više odluka i zaključka. Predsednik Skupštine opštine Gnjilane, Milorad Todorović, kaže da Srbi nisu protiv toga da se struja plaća, ali da zaostala dugovanja neće platiti, jer, kako kaže, ne postoji tehnička mogućnost da se utvrdi ko je i koliko potrošio. “Rešenje vidimo u potpisivanju kolektivnog ugovora i da očitavanje brojila, kao i naplata, bude na teret srpske zajednice”, rekao je Todorović, u izjavi Laser radiju iz Pasjana. On je dodo da će srpski pregovarački tim ovakvo rešenje, za problem oko električne energije, predložiti KEK-u. Na sednici SO Gnjilane od Beograda je zatraženo da se izjasni i ponudi rešenje o postojećem problemu sa električnom energijom. Selo Šilovo, u opštini Gnjilane, bez stuje je već osam dana, a iz KEK-a stižu najave da će do 4. maja biti isključena i ostala sela u ovoj opštini.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017