Vesti

Bačena ručna granata na kuću porodice Spasić u selu Domorovce

Na kuću porodice Spasić u selu Domorovce, kod Kosovske Kamenice, bačena je ručna granata, a u eksploziji nije bilo povređenih. Regionalni portparol Kosovske policije Ismet Hašani kazao je za Radio Kontakt plus da je granata bačena noćas oko 1 sat posle ponoći i da je na kući porodice Spasić pričinjena manja materijalna šteta. “Pripadnici KPS-a odmah su otišli na lice mesta i utvrdili da su stakla lokala polomljena. Policija je utvrdila da se radi o ručnoj granati jugoslovenske proizvodnje. Za sada nije poznat motiv napada ali se pretpostavlja da je reč o konkurenciji, jer se na prvom spratu kuće nalazi lokal”, kaže Hašani. On dodaje da je istraga o ovom slučaju u toku.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017