Vesti

Ranilug, Veliko Ropotovo i Glogovce već četiri dana bez struje

Meštani srpskih sela Ranilug, Veliko Ropotovo i Glogovce, u kosovsko-kameničkoj opštini, od petka nemaju struju. Branislav Zdravković, predstavnik sela Ranilug, kazao je u izjavi za Radio Klokot da među meštanima ovih sela vlada nezadovoljstvo jer Ministarstvo za Kosovo i Metohiju i Vlada Srbije ne preduzimaju nista i ne rešavaju ovaj problem. “Ljudi su ljuti i besni. Traže da se to reši na nivou Republike Srbije, jer mi ne odlučujemo sami o ovom pitanju. Ovo za nas predstavlja političko pitanje ismatramo da treba da se postigne dogovor u našem Ministarstvu za KiM i našoj Vladi, kako bi znali na čemu smo”, kazao je Zdravković. Za sutra je u zgradi kosovsko-pomoravskog okruga, u Šilovu, zakazan sastanak sa predstavnicima lokalnih samouprava, na kome će se razmatrati trenutna situacija oko ponovnih isključenja struje u pojedinim srpskim selima. Ivan Petrović, član opštinskog veća, kosovsko - kameničke opštine kaže da Srbima preostaju samo dva izbora. “Ili plaćanje struje KEK- u, što vodi do postepenog uvlačenja u sistem Kosova kao nezavisne države, na šta mi nikako ne pristajemo, ili ćemo morati na to da pristanemo i to na silu jer će nas naterati, pošto nikakvu podršku iz Beograda nemamo”, kazao je Petrović. U ova tri sela, u kosovsko - kameničkoj opštini, živi više od 2 500 stanovnika.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017