Vesti

EULEX poziva na uzdržanost

“EULEX osuđuje nasilna dela manje grupe ljudi na severu Kosova koja su se danas desila”, navodi se u saopštenju EULEX-a dostavljenom KIM radiju. Dodaje se da su pripadnici EULEX policije bili primorani da koriste suzavac i šok granate, kako bi rasterali protestante koji su probili kordon KPS-a. “EULEX je delovao zajedno sa pripadnicima Kosovske policije i u kordinaciji sa KFOR-om, u cilju očuvanja javnog reda i sprečavanja dalje eskalacije nasilja”, navodi se u saopštenju. “Pozivamo obe zajednice na uzdržanost. Rešenje ovog pitanja zavisi od obe strane putem pregovora i dijaloga. EULEX je spreman da reaguje na bilo koju pretnju reda i zakona”.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017