Vesti

Šilovo sedmi dan bez struje

Predsednik opštine Gnjilane, Predrag Stojković, kaže da Kosovska-elektroenergetska korporacija (KEK) struju neće uključiti, sve dok se ne potpišu pojedinačni ugovori o plaćanju i najavio hitnu sednicu Skupštine opštine Gnjilane, na kojoj će biti razmotrena trenutna situacija sa strujom. „Objašnjenje KEK-a je da dok se ne plati struje neće biti. Zaključke oko ovog problema donećemo na sutrašnjoj sednici SO Gnjilane”, rekao je Stojković, za Laser radio iz Pasjana. On dodaje da meštani Šilova žele da plate račune, ali da KEK sada odstupa od svojih ranijih stavova. “Dogovor sa KEK-om je bio da potpišemo koletktivni ugovor, kojim bi se obavezali da potrošenu stuju platimo i da brojila očitavaju radnici EPS-a, međutim, KEK sada traži da oni očitavaju brojila i da se potpišu individualni ugovori”, objašnjava Stojković. Po njegovim rečima do 4. maja sa električne mreže u Gnjilanskoj opštini biće isključena sva sela koja ne pristanu da potpišu ugovor.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017