Vesti

U Brđanima incidenti. Povređenih nema

U naselju Brđani u severnom delu Kosovske Mitrovice došlo je do pucnjave a policija EULEX-a baca na okupljene Srbe šok bombe i suzavce, saznaje KIM radio. U naselju Brđani jutros su nastavljeni radovi na rekonstrukciji kuća za Albance koji insistiraju da se u njih vrate. Francuski vojnici KFOR-a pod punom ratnom opremom stigli su pre nekoliko trenutaka kao pojačanje policiji EULEX-a i KPS-u u Brđanima. Kako KIM radio saznaje u Brđanima se čuju pucnji iz vatrenog oružja. Portparol KPS policije u Kosovskoj Mitrovici, Besim Hoti, kaže da je do incidentata došlo kada je stotinak Srba probilo policijski kordon KPS policije iz stanice severnog dela Mitrovice s namerom da stignu do lokacije gde se vrši obnova kuća. „Specijalne snage policije bile su primorane da upotrebe suzavac kako bi sprečili Srbe u njihovoj nameri“, rekao je Hoti KIM radiju. On je kazao da prema saznanjima policije povređenih nema i očekuje da će jake snage policije i KFOR-a ubrzo staviti situaciju pod kontrolom. Da povređenih nema KIM radiju je potvrdio i direktor bolnice u Kosovskoj Mitrovici, Marko Jakšić, rekavši da za sada u kosovsko-mitrovačku bolnicu niko iz naselja Brđani nije primljen.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017