Vesti

Kosovski Romi prodaju svoja imanja Albancima

U naselju Mostina u Lipljanu od Januara Albancima su prodate 3 romske kuce. Vlasnici ovih kuca su Romi koji su nakon 1999. godine napustili Kosovo i otisli u Svajcarsku. Ahmet Ibrahimi kaze da se odlucio da kucu u Lipljanu proda jer ne planira da se vraca na Kosovo. "Lepo mi je tamo, obezbedio sam dobar zivot za sebe i svoju porodicu. Iako ne radim nista, socijalna pomoc je dobra I od nje moze solidno da se zivi. Ovde sam radio teske, fizicke poslove od kojih I nisam mogao mnogo da zaradim, zivot je bio tezak I zato ne planiram da se vratim I da ponovo zivim ovde. " Ahmet dodaje da zna jos mnogo prijatelja iz Svajcarske koji planiraju da dodju na Kosovo kako bi prodali svoju imovinu. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Kosovakre Rroma bikena pere khera e Albancienge----------------------------------------- Ano than Mostinakri ano Lipian kotar o Janvari e Albancienge bikende si 3 rromane khera. Kakala si Rromane khera save palo 1999 bersh mukle o Kosovo hem gele ani Zvicarska. O Ahmet Ibrahimi vakerla kai muchao po kher ano Lipian sebepi kai na mangla te irinel pea no Kosovo. “Lache si mange odoringa, kerom lacho gjivdipe mange hem me familiake. Na kerava buti ama I socialakri asistencia si lachi hem latar si lacho gjivdipe. Kate kerava ine phare, fizikakre buca kastar nachi but te kidav gjivdipnaske, o gjivdipe si kate pharo, kadaleske na mangav te irinav man kate hem te gjivdinav. ” O Ahmeti vakeras kai isi panda leskre amala kotar I Zvicarska save planirinen te aven ano Kosovo sar bi biknena pere khera.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017