Vesti

Zbog isključenja struje Srbi iz Dobrotina i Donje Gušterice sve ugroženiji

Dva sela u opštini Lipljan, Staro Gracko i Novo Naselje juce su dobila struju pošto su meštani platili paušale za utrošenu električnu energiju, saznaje KIM radio. Međutim, Donja Gušterica i Dobrotin, srpska sela u ovoj opštini, i dalje su bez struje već peti dan. Predsednik mesnog odbora u Dobrotinu, Živojin Ničić, izjavio je KIM radiju da su meštani prepušteni sami sebi i da im se niko od nadležnih nije obraćao. „Meštani Dobrotina su svakim danom sve ugroženiji. Hrana je bačena, zamrzivači su ispražnjeni i ja neznam kako da nastavimo život u ovakvim uslovima ako ovo potraje još par dana“, kaže Ničić. On navodi da je većina meštana Dobrotina 1999-te godine ostala bez posla te da svoje porodice uglavnom izdržavaju baveći se poljoprivredom pa većina njih nije u mogućnosti da plaća račune za utrošenu električnu energiju i da bi o tome svi trebalo da povedu računa. „Ako već nemaju primanja i žive samo od poljoprivrede ljudi neće moći da izađu iz ove krize a kamoli da plaćaju struju“, rekao je predstavnik sela Dobrotin. Za sutra je zakazan sastanak predstavnika ovih sela sa rukovodsvom lipljanske oštine radi pronalaženja načina za rešavanje ovog problema. U Dobrotinu i Donjoj Gušterici živi više od dve i po hiljade Srba.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017