Vesti

K. Mitrovica: Zbog trovanja hranom u bolnici zadržano više od 20 studenata

U infektivnoj ambulanti mitrovačke bolnice u toku jučerašnjeg dana pregledano je 60 studenata, od kojih je 22 zadržano na dalje bolničko lečenje, usled, kako se za sada sumnja, trovanja hranom. Reč je o studentima koji su koristili hranu iz studentske menze potvrdila je u izjavi Kontakt Plus radiju V. D. načelnika infektivnog odeljenja Danica Radomirović. ”U toku su labaratorijske pretrage, uzete su kompletne analize i prve rezultate očekujemo za dva do tri dana, ” kazala je dr. Radomirović. U toku dana bilo je sporadičnih javljanja uglavnom sa lakšim kliničkim oblicima, navela je dr Radomirović istakavši da su ti pacijenti puštani na kućno lečenje uz adekvatno propisanu terapiju. Početkom februara, zbog lakših simptoma trovanja, na infektivnom odeljenju mitrovačke bolnice hospitalizovano je pet pacijenata. Tom prilikom u mitrovačkom Zavodu za javno zdravlje, nakon izvršenih analiza, isključena je mogućnost trovanja hranom iz studentske menze.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017