Vesti

Srbi i Albanci odluku Međunarodnog suda pravde čekaju sa strahom

Za Srbe sa Kosova i Metohije rasprava pred Međunarodnim sudom pravde o jednostranom proglašenju nezavisnosti Kosova znači nadu da će pravda pobediti. Sama činjenica da Savet bezbednosti nije podržao kosovsku nezavisnost mnoge je opredelila da ostanu ovde. Međutim, odluka Međunarodnog suda čeka se sa stahom. Dragan Živić iz Lapljeg Sela očekuje da će sud doneti pravednu odluku, a to je da Kosovo treba da ostane u sastavu Srbije. “Verujem da će presuda Međunarodnog suda pravde biti pravedna i u korist Srbije. ” S druge strane i Albanci očekuju savetodavno mišljenje Međunarodnog suda pravde u svoju korist. Januz Imeri iz Prištine kaže da svakako jedna strana neće biti zadovoljna, on takođe veruje da je zajednički život Srba i Albanaca na Kosovu i Metohiji moguć. “Mi se nadamo da će i ostale zemlje priznati nezavisnost Kosova, uključujući I Srbiju. ” Kakvo god rešenje da se donese problemi u Pokrajni će ostati isti. Oko 250 000 raseljenih Srba se nije vratilo, nebezbednost i nesloboda su opsta mesta u životu svih nealbanaca.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017