Vesti

Struja isključena i u Starom Gracku kod Lipljana

Danas oko 16 sati struja je isključena i u Strom Gracku kod Lipljana, potvrdila je u izjavi za KIM radio učiteljica Mileva Pešić. “Oni su došli popeli su dizalicom jednog čoveka gore do trafoa. On je isekao struju i potom su otišli. Nisu ni sa kim razgovarali, jednostavno samo su to uradili iI otišli, ” kazala je Pešić. U Starom Gracku kod Lipljana ima oko 90 srpskih domaćinstava. Pored Starog Gracka od pre tri dana u lipljanskoj opštini bez struje su i sela Dobrotin, Donja Gušterica i Livađe. Na teritoriji cele Pokrajine trenutno je bez struje 8 srpskih sela.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017