Vesti

Osojane već treći dan bez struje

Selo Osojane je drugi put ove godine isključeno sa mreže napajanja električnom energijom, bez obzira na to što su hteli da se dogovore oko potpisivanja ugovora sa Kosovskom Elektroenergetskom Korporacijom, izjavio je za radio Goraždevac predsednik SO Istok Dragoljub Repanović. Repanović koji je bio uključen u pregovore sa KEK-om izjavio je za radio Goraždevac da je isključenje usledilo bez ikakve najave iako tako nije bilo dogovoreno. “Mi smo pristali da potpišemo ugovore, ali da na njima bude nešto konkretnije u vezi sa tim, međutim, oni su nas isključili bez ikakve najave, bez ikakvog razgovora sa nama. ” Repanović smatra da bi nambolje bilo da Ministarstvo za Kosovo i Metohiju zauzme jasan stav po ovom pitanju. “Konsultovaćemo se sa ostalim opštinama, zauzećemo zajednički stav, a valjda će i ministarstvo nešto konkretnije da uradi. ” U Osojanskoj dolini koja obuhvata sela Šainovica, Tučep, Osojane, Koš i Suvi Lukavac trenutno živi oko 900 Srba povratnika. Osojane je već treći dan bez struje dok ostala sela za sada imaju električnu energiju.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017