Vesti

Novu skupštinsku većinu od juče u opštini Vitina čine Grupa Građana Vidovdan i SRS

Na jučerašnjoj sednici Skupštine Opštine Vitina koja je održana u zgradi opštine u Vrbovcu uspostavljena je nova skupštinska većina koju čine Grupa Građana Vidovdan i Srpska Radikalna Stranka, javlja Klokot radio. Umesto dosadašnjeg predsednika koji je bio iz redova Demokratske stranke Srbije Nenada Kojića novi predsednik ove opštine je Srećko Spasić iz redova Grupe građana dok će njegov zamenik biti Nikola Nojkić iz SRS. Dejan Moskić je razrešen dužnosti predsednika skupštine, a na njegovo mesto će sesti Staniša Jerenić iz SRS, njegov zamenik je Živoja Baljoševic iz Grupe Građana. Novu skupštinsku većinu podržali su i odbornici DS-a.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017