Vesti

U SO Priština privremeni organ uprave preuzeo dužnost

U službenim prostorijama SO Prištine, danas u 10 sati, privremeni organ Uprave preuzeo je dužnost od zamenika gradonačelnika Jovice Dešića. Do primopredaje vlasti nije došlo zato što se bivši predstavnici SO Prištine, predsednik skupštine Radovan Ničić i gradonačelnik Dragutin Perić, na današnjem sastanku nisu pojavili, izjavio je predsednik privremenog organa uprave, Jugoslav Popović. “Do primopredaje vlasti nije došlo zbog toga što se bivši predsednik opštine nije pojavio na današnjem sastanku. Sa predstavnicima opštine tom prilikom smo se dogovorili da danas dođe samo do preuzimanja dužnosti”, rekao je Popović. On dodaje da su nakon sastanka formirane opštinske komisije koje će ispitati do sadašnji rad SO i da će sa radom nastaviti u ponedeljak. Kao glavni razlog zbog kojeg je Vlada Srbije uvela privremene mere u SO Priština Popović navodi to što je u radni odnos nelegalno premljen veliki broj radnika. “Opština je ne namenski trošila sredstva i nelegalno u radni odnos primila veliki broj radnika“, izjavio je Popović. Vlada Srbije je na sednici 2. aprila za predsedika privremenog organa uprave u Skupštini grada Prištine imenovala Jugoslava Popovića iz Gračanice člana DS-a, a za njegove saradnike Novicu Sekulića (SPS), Ratka Perenića (DS) Dejana Dimitrijevića (G17 plus) kao i Bojana Mitića (Opstanak).Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017