Vesti

Bez struje više od 13 hiljada Srba sa KIM

Više od 13 hiljada Srba koji žive na Kosovu i Metohiji od juče je bez struje, saznaje KIM radio. Struja je ponovo isključena Prilužju, selu sa oko 3000 stanovnika u opštini Vučitrn. Ovo selo bez električne energije bilo je oko mesec dana, tokom zimskog perioda. Sličan je primer sela Šilovo kod Gnjilana, kojem je ponovo juče isključena električna energija. Na centralnom Kosovu, prvi put su ove godine presecanjem dalekovodnih žica, isključena sa mreže sela u opštini Lipljan, Gušterica, Dobrotin i Livađe. U Metohiji struje nema u povratničkom selu Osojane gde je tokom zime isključivana struja, a sa mreže je isključeno prvi put srpsko mesto Goraždevac, kod Peći. Danas oko podneva i veći deo sela Vrbovac u Vitinskoj opštini je bez struje, javlja Klokot radio. Radnici KEK-a odbijaju da otklone kvar na transformatoru, pa su tako pored 60 procenata domaćinstava u ovom selu bez struje ostali i objekti osnovne i srednje škole, ambulante, narodne kuhinje i "Telekomov" predajnik.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017