Vesti

I Osojane ponovo bez struje. Meštani traže od Zvonka Stevića da im se obrati

Povratničko selo Osojane, od juče u podne, ponovo je bez električne energije, saznaje KIM radio. Radnici KEK-a su meštanima ovog sela isključili struju zbog neplaćanja računa za utrošenu električnu energiju, bez ikakve prethodne najave. ”Radnici KEK-a tražili su od predstavnika sela, Dragoljuba Repanovića, da potpiše zajednički ugovor za sve meštane. On je to odbio”, rekla je za KIM radio Sonja Vuković iz Osojana. Ona dodaje da se od meštana traži da plaćaju struju koja je utrošena od januara meseca ove godine, a da ostali deo duga bude zamrznut. Prema nezvaničnim informacija državni sekretar za Kosovo i Metohiju, Zvonko Stević sugerisao je meštanima Osojana da ne potpisuju nikakve ugovore sa KEK-om. Meštani traže od Stevića da im se javno obrati i kaže šta da čine i koje je trajno rešenje da se problem snabdevanja strujom konačno reši. U Osojanskoj dolini, koja obuhvata sela Šaljinovica, Tučep, Osojane, Koš i Suvi Lukavac trenutno živi oko 900 Srba povratnika. Od juče je bez struje Osojane, dok ostala sela, za sada, imaju električnu energiju.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017