Vesti

Meštanima Goraždevca isključena struja

Juče oko 13 časova meštanima Goraždevca, u opštini Peć, isklljučena je električna energija, saznaje KIM radio. Predsednik opštine Peć Miloš Dimitrijević kazao je za KIM radio da su radnici Kosovske elektroenergetske korporacije juče bez najave isključili struju. ”Radnici KEK-a su došli i bez ikakve najave presekli kablove na visoko naponskoj mreži”, kaže Dimitrijević. On navodi da je ovo samo još jedan vid pritiska na Srbe u Pokrajini. “Ovo je veliki pritisak na Srbe koji žive na Kosovu i Metohiji. Videćemo šta će biti i da li će biti pregovora vezanih za struju. Sva okolna mesta imaju struju, a meštani Goraždevca sede u mraku”, kaže predsednik opštine Peć. Goraždevac je isključen sa elektromreže zbog odbijanja da se potpišu pojedinačni ugovori sa KEK-om o plaćanju električne energije, potvrdio je šef podkancelarije za zajedince u Goraždevcu Slobodan Petrović. “KEK je juče isključio električnu energiju zato što se predstavnici sela još nisu dogovorilo oko načina korišćenja električne energije” rekao je Petrović. “Pošto ugovori nisu potpisani KEK je pristupio najgorem mogućem rešenju, a to je isključenje sa mreže. U ponedeljak smo zakazali novi sastanak sa rukovodstvom Kosovske elektroenergetske korporacije, predstavnicima međunarodne zajednice i na tom sastanku ćemo videti šta će se dalje dešavati. Podkancelarija za zajednice će učiniti sve da građani dobiju struju ali to ćemo znati tek posle sastanka u ponedeljak”, rekao Petrović. U Goraždevcu ima 250 domaćinstava i u ovom metohijskom selu živi 1 200 Srba.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017