Vesti

Prilužju opet isključena struja

Danas oko 14 sati meštani sela Prilužja su ostali bez električne energije jer su radnici KEK-a otkačili prenos na visoko naponskoj mrezi, izjavio je za KIM radio podpredsednik Opstine Vučitrn u Prilužju Miodrag Stolić. “Na sastancima sa regulatornim telom koje predstavljaju Amerikanci i predstavnicima KEK-a dogovoreno je da u toku jučerasnjeg ili danasnjeg dana oni dođu i očitaju brojila. Mi smo pristali da za predhodni mesec paušalno platimo po 26 evra, međutim oni su danas došli i sključili nas potpuno, “ kazao je Stolić. Potsetimo Prilužje je bilo bez struje punih mesec dana. U Prilužju ima preko 600 domaćinstava sa više od 3. 500 stanovnika.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017