Vesti

Ne investirajte u Kosovo

“Ne investirajte u Kosovo” je najnovija web stranica, koja predstavlja deo kampanje kojom se želi sprečiti strano ulaganje u Kosovo, piše dnevni list na albanskom Koha Ditore. Korupcija i prevara međunarodnog osoblja koje rade na Kosovu, zloupotreba položaja i ovlaštenja unutar UN-a, nedostatak i zloupotreba zakona, selektivne istrage i politička kontrola sistema UN-a, nedostatak prava na žalbu, nepostojanje mandata ombudsmana, nejasnoća oko mandata misija UNMIK-a, OEBS-a i Euleksa, primeri zloupotrebe pitanja ljudskih prava na Kosovu su samo neki od razloga zašto ne trebate da investirate u Kosovo, stoji na sajtu www. dontinvestinkosovo. com. Naime norveška kompanija “Norway invest”, na osnovu svog lošeg iskustva sa poslovanjem na Kosovu, kreirala je ovaj sajt sa namerom da spreči gubitak miliona evra u Evropi, koje bi razne firme uložile u Kosovo. Ova web stranica će u potpunosti biti kreirana 1. Maja 2009, a oni koji su je napravili, poručuju da će stranica poslužiti kao nepolitički forum i vodič svima onima koji žele da vide da se Kosovo menja na bolje. U Vladi Kosova kažu da se na ovaj način neće sprečiti nastavak ulaganja i investicija na Kosovo. Portparol Vlade Kosova Memli Krasnići, rekao je da je ova kampanja nastala na inicijativu Kosovara koji imaju neke lične interese da naude novoj slici Kosova, kao i da ovi pojedinci neće obeshrabriti one koji su zainteresovani da ulažu u Kosovo. “Žao nam je što su pojedinci preduzeli ovakve korake zbog ličnih interesa. Mi njih ne možemo u tome da sprečimo jer postoji sloboda izražavanja, ali oni ništa neće ovim postići”, kazao je on. Krasnići je one koji su kreirali ovu stranicu pozvao da se obrate Sudu ukoliko su stvarno oštećeni. Advokat i zastupnik norveške firme “ Norway Invest”, Betim Šalja navodi da će na pomenutoj stranici www. dontinvestinkosovo. com biti prikupljena i prikazana sva relevantna dokumenta koja “jasno pokazuju zašto je opasno investirati u Kosovo”.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017