Vesti

Studenti u Ranilugu štrajkuju glađu šest dana

Studenati Filozofskog fakulteta Prištinskog Univerziteta, odeljenja u Ranilugu nastavljaju već šesti dan štrajk glađu. Student Srbijanka Stolić, izjavila je KIM radiju da je zdravstveno stanje studenata sve teže i da oni primaju infuziju: “Obavezno odemo da ambulante, neko primi infuziju, pritisak nam varira, naše stanje je iz dana u dan sve gore. Istrajni smo i idemo do kraja jer očekujemo da ispune ono što su nam obećavali svih ovih šest meseci”, kazala je Stolićeva. Ona dodaje da im se za sada niko nije obratio, a sutra očekuju posetu rektora. Podsetimo, studenti štrajkuju glađu zbog namere Dekanata da odeljenje u Ranilugu zatvori i studenti dalje školovanje nastave u Kosovskoj Mitrovici uz obrazloženje da u Ranilugu ne postoje adekvatni uslovi za studiranje. Na odeljenju u Ranilugu na odseku za srpski jezik i književnost na svim godinama studira 80 studenata.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017