Vesti

B. Anđelković: Sledeće nedelje počinje isplata dečijeg dodatka na KiM

Početak isplate zaostalih dečijih dodataka i socijalnih primanja građanima s područja Kosova i Metohije počeće naredne nedelje, potvrdio je pomoćnik ministra za Kosovo i Metohiju Bojan Anđelković. On je u izjavi Kontakt plus radiju istakao da će korisnicima ove vrste primanja, zaostala dugovanja u potpunosti biti isplaćena do kraja maja. “ Ono što mi očekujemo to je da u narednih mesec do mesec i po dana bude potpuno sve normalizovano odnosno da sva potraživanja za ovu godinu u potpunosti budu isplaćena i da se potom nastavi normalna isplata po bilo kom osnovu od strane stanovnika na Kosovu i Metohiji”, rekao je Anđelković. Po njegovim rečima do kašnjenja je došlo usled usklađivanja programa plaćanja socijalnih davanja za 2009-tu godinu. Poslednja isplata dečijeg dodatka na Kosovu i Metohiji izvršena je decembra prošle godine.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017