Vesti

Ranilug: Zdravstveno stanje studenata koji štrajkuju glađu teško

Zdravstveno stanje studenata Filozofsog fakulteta, Prištinskog Univerziteta, odeljenja u Ranilugu, koji već peti dan štrajkuju glađu, je veoma teško a niko do nadležnih im se nije obraćao i pored dopisa koji su poslati nadležnim ministarstvima Vlade Srbije. Studenti štrajkuju glađu zbog namere Dekanata da odeljenje u Ranilugu zatvori i studenti dalje školovanje nastave u Kosovskoj Mitrovici uz obrazloženje da u Ranilugu ne postoje adekvatni uslovi za studiranje. Student, Srbijanka Stolić, izjavila je jutros KIM radiju da su ih juče posetili studenti iz Niša i dali im podršku u njihovom nastojanju da održe rad ove institucije. „ Niko nam se nije obratio osim poruke Ministarstva prosvete plasirane preko medija da prekinemo štrajk glađu. Nama se lično niko nije obratio i dao nam smernice. Naše stanje je iz dana u dan sve gore ali istrajni smo i idemo do kraja jer očekujemo da ispune ono što su nam obećavali svih ovih šest meseci“, rekla je Stolićeva KIM radiju. Na odeljenju u Ranilugu na odseku za srspski jezik i književnost na svim godinama studira 80 studenata.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017