Vesti

Studenti u Ranilugu nastavili i danas štrajk glađu

Studenti treće i četvrte godine Filozofskog fakulteta Prištinskog Univerziteta, odeljenja u Ranilugu, nastavili su i danas, četvrti dan za redom štrajk glađu. Studenti štrajkuju jer su nezadovoljni odlukom Ministarstva prosvete Vlade RS da se predavanja obustave i odeljenje preseli u Kosovsku Mitrovicu. Doktor iz ambulante u Ranilugu Zoran Mihajlović kaže da je njihovo zdravstveno stanje loše, da su malaksali i da im je pritisak nizak. “Njihovo stanje je stvarno loše, mnogi od njih su na infuziji mi smo im savetovali da prekinu, a to zavisi od njih, ” kaže dr Mihajlović. Bez obzira na sve gore zdravstveno stanje i sve veći broj njih koji opstaju zahvaljujući infuziji koju primaju studentkinja Srbijanka Stolić kaže da će štrajk nastaviti i dalje. “Mi ćemo biti istrajni i štrajk nastaviti i dalje, a oni ukoliko žele da provere izdržljivost studenata mogu da nastave da ćute i da nam se ne javljaju. ” Ona dodaje da ih do sada niko od nadležnih nije kontaktirao niti obišao. Na odeljenju u Ranilugu studira oko 80 studenata.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017