Vesti

Srbi iz naselja Brđani i danas protestvovali

Srbi iz naselja Brđani protestovali su danas, drugi dan zaredom, kako bi iskazali svoje neslaganje sa namerom pojedinih Albanaca koji su najavili početak obnove svojih kuća u ovom naselju. Kako javlja Kontakt plus radio, i današnji protest protekao je mirno i bez incidenata. Prema rečima komandira severne policijske stanice u Kosovskoj Mitrovici, Milije Milosevića, policija je pojačala svoje kontrole u ovom delu grada i tako će biti u narednom periodu kako bi se obezbedili mir i sigurnost za sve građane. Radovi na pet kuća čiji su vlasnici Albanici juče nisu počeli, a prema nezvaničinim podacima, kojima raspolaže KPS, početak radova odložen je za sedam dana. Predstavnici Srba iz naselja Brđani smatraju da će svu odgovornost za dalji tok događaja i eventualne incidente u ovom naselju snositi KFOR i komandant taktičkih snaga Sever, general Filip Bra. Bra je na sastanku sa predstavnicima naselja Brđani, u utorak, bio izričit da će međunarodna zajednica upotrebiti sva raspoloživa sredstva i pružiti punu podršku u cilju realizacije tog projekta. Krajem prošle godine u sukobu koji je eskalirao u naselju Brđani, u severnom delu Kosovske Mitrovice, povređeno je petoro Srba. Tuča između Srba i Albanaca izbila je kada je nekoliko Albanaca, u pratnji KFOR-a, došlo u ovaj deo grada želeći da započnu obnovu svojih kuća, koje su stradale tokom sukoba 1999. godine.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017