Vesti

Goran Arsić: Privremene mere uvedene zbog nepravilnosti prilikom obračunavanja plata

Jedan od glavnih razloga uvođenja privremenih mera u Skupštinama opština Priština i Peć jesu nepravilnosti u obračunavanju plata izjavio je Goran Arsić, načelnik Kosovskog okruga, gostujući u emisiji Politika na KIM radiju. Arsić kaže da je u više navrata Ministarstvo za KiM slalo komisije za ispitivanje zloupotreba u Skupštinu grada Pristine i da su tom prilikom budžetski i inspektor za državnu upravu i lokalnu samoupravu ustanovili niz nepravilnosti u rukovodjenju opštinom. Oni su tom prilikom naložili određene mere, koje Skupstina grada Pristine nije htela da sprovede. Po rečima Arsića jedan od glavnih razloga za uvođenje privremenih mera je nepravilnost prilikom obračuna plata. "Ministarstvo za KiM poslalo je obračun kako treba da izgleda plata u visini od 150 procenata, međutim Skupština grada je poslala zahtev za isplatu zarada na 220 procenata, što je jedan od glavnih razloga za uvođenje privremenih mera", kazao je Arsić. Prema Zakonu o lokalnoj samoupravi Vlada Srbije je u obavezi da nove izbore za lokalne organe vlasti raspiše najkasnije za 60 dana od uvođenja privremenih mera koji moraju biti održani u roku od 6 meseci.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017